Zomerfit challenge – sporten en afvallen zonder dieet

by Laura
beach, bikini, zomerfit challenge, afvallen

Zonder dieet, dat komt goed uit, daar ben ik al een tijdje mee bezig. En beetje bij beetje blijven de kilo’s eraf. Ik moet zeggen ik was op de goeie weg. 5 mei hadden we een bruiloft in Oostenrijk en ik woog < 82 kg. Voelde me ook lekker. Dit moeten we vasthouden! Daarna nog een paar dagen vrij, hmmm… toch weer een kilootje erbij. Dan begon vorige week woensdag de 10 weekse zomerfit challenge. Een echte challenge voor mij. Die begon dit weekend al. Eetentje bij ons thuis met onze culinaire vrienden… Tja, Rosé, Prosecco, Eton Mess… En de dagen daarna de restjes, appeltaart van de Tuinkamer bij de Tuinfair, Magnum Almond… Dan maar na het Pinksterweekend beginnen met de challenge.

En dat is vandaag! Flesje water met bubbels en citroensap in de koelkast. Lekker voor deze heerlijke warme dag. Vanmorgen mijn overheerlijke granola gemaakt. En deze keer maar 3 eetlepels bij mijn yoghurt & fruit gedaan, in plaats van lekker schudden met die pot in mijn kommetje. Ook kleiner kommetje gepakt, dan kan er niet zoveel in. Geen 10% vette Griekse yoghurt, maar 0% vet. Lekker bezig!

 

Basisdagmenu is de basis van de zomerfit challenge

Goeie tips gekregen van Willemijn & Esther, tijdens de eerste bijeenkomst op woensdag 16 mei. Belangrijk is een basisdagmenu. Nu heb ik toevallig net een bullet journal gekocht en deze kan ik mooi gebruiken om mijn basisdagmenu in te schrijven. Dit is wel een dingetje voor mij. Ik die weinig heeft met structuur, maar er tegelijkertijd wel naar verlangt (vandaar mijn bullet journal). Erg lastig om ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes van te voren vast te leggen. Dus bepaal ik nu iedere avond alleen wat we de volgende dag ’s avonds gaan eten. Ontbijt, lunch en tussendoortjes laat ik nog even vrij. Ik bepaal op het moment zelf wel wat ik op mijn broodje of cracker eet. Wel zoveel mogelijk de beste keuze natuurlijk.

 

Beste keuze

Ja, de beste keuze is niet altijd de keuze die ik graag eet. Zo hoort kaas bij de keuze ‘beter niet’… Toen Willemijn dit tijdens de bijeenkomst ten gehore bracht, ging er een hoop geroezemoes door de ruimte. ‘Neeeee, geen kaas meer…’ Mijn gedachten gingen naar de Graskaas die binnenkort weer op de planken ligt bij een van mijn favoriete winkels ‘Kaas enzo’. Het feit dat een kaaswinkel bij mijn favoriete winkels hoort, zegt volgens mij genoeg. Dus smeerkaas light gekocht, hier moeten we het de komende tijd maar mee doen. Maar ik kan echt niet beloven dat ik geen graskaas ga eten. Dan maar een extra lang rondje met de hond wandelen.

 

Cola light, mijn eigen challenge

Dan komen we ook op mijn andere soortemet van verslaving, cola light. Gelukkig hoeft het niet helemaal verbannen te worden. Er wordt ook zuivel of jam met zoetstoffen geadviseerd. Maar belangrijk is niet teveel. Ook al is het geen suiker, je lichaam denkt wel dat het suiker is en slaat zo weer meer vetten op. En laten we nou juist van die vetten af willen. Dus een fles per dag, is toch echt teveel van het goede, of slechte… Tot nu toe 2 glazen gehad en daar houd ik het vandaag bij. Want er staat nog heerlijk bubbelwater met citroensap in de koelkast en dat is ook errug lekker.

 

Tips

Grappig is dat veel tips die Willemijn en Esther gaven ook te vinden zijn bij mijn tips voor een gezond en fit lijf. Nu deze nog ter harte nemen… De zin en motivatie zijn er! Deze zomer weer toonbaar in bikini op het strand, dat zou toch mooi zijn! De challenge is on! Ik houd jullie op de hoogte.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter