fbpx

GEZONDE ONTBIJTJES: APPEL PEER CRUMBLE

by Laura
appel peer crumble

Brrr…

Het is koud buiten. Dat maakt het nog moeilijker om uit bed te komen… En dan ontbijten met een koude bak yoghurt, dat viel niet zo in de smaak. Ik had echt behoefte aan een warm ontbijt. Nu heb ik al wel eerder andere ontbijtjes geprobeerd, maar deze waren nog niet helemaal naar mijn smaak. Tijd om me deze week te richten op gezonde ontbijtjes, anders dan een broodje of yoghurt met mijn overheerlijke homemade granola.

Dit is dus de week van gezonde ontbijtjes maken. De eerste uit de sessie is appel peer crumble. Goedgekeurd door mijn eigen ontbijtjes tester Tijl. Het is echt zo lekker om warm te ontbijten nu het buiten zo koud is. De warmte in je buik, samen met een kop thee, echt een heerlijke start van de dag!

Voor meerdere dagen

Het fijne van de appel peer crumble is dat het je het voor meerdere dagen kan maken. Het recept is voor 4 personen. Bij ons thuis eten alleen Tijl en ik de appel peer crumble. Dus er gaan 2 bakjes in de koelkast voor morgen. Je kunt natuurlijk ook altijd de ingrediënten verdubbelen. Zo kun je het ontbijtje voor meerdere personen maken en tegelijkertijd nog een paar bakjes in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Wij eten het met z’n tweeën want manlief is niet zo van de warme fruit ontbijtjes. Die heeft liever hartige warme ontbijtjes. Dus voor hem ga ik nog wel iets met ei maken.

 

Lekker en gezond!

Appel peer crumble is lekker en gezond! Je kunt de crumble maken met boter of kokosolie, net wat jij liever gebruikt of lekkerder vindt. Ik heb met beide gemaakt en ze zijn beide lekker. Ook kun je de honing vervangen door agave siroop, mijn voorkeur gaat uit naar honing. Honing heeft ook een betere structuur om te verwerken in de crumble. Ik zou zeggen ga aan de slag!

 

Share the joy!

Heb je de appel peer crumble gemaakt?  Share the Joy! Laat me weten wat je er van vond in een reactie hieronder en deel even een foto op insta of FB. Vergeet me niet te taggen: @hey.new.day en #heynewdaynl Dat vind ik leuk! Thnxxx!

Enjoy!

appel peer crumble

APPEL PEER CRUMBLE

Printen
Serves: 4 voorbereiding: kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingrediënten

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el amandelmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havermout
  • 25 g (1 el) kokosolie of roomboter
  • 1 el honing of agave siroop
  • handje pecannoten, in grove stukjes

bereiding

Neem 4 ovenschaaltjes met een ø van 10 cm.  Je kunt ook een grotere schaal gebruiken en hieruit opscheppen.

Verwarm de oven voor op 180º.

We beginnen met het schillen van de appels en peren. Snijd ze daarna in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi er dan de koekkruiden, vanille extract en 1 el amandelmeel over en hussel goed door elkaar, zodat alles goed verdeeld is over de appels en peren. Je kunt ze nu meteen over de vier bakjes verdelen. Alles kan er zo in, invetten is niet nodig.

Voor de crumble doe je de amandelmeel, havermout,  kokosolie of boter en de honing in een kom. Maak met koude vingertoppen een kruimeldeegje & hup je hebt een crumble! Verdeel de crumble over de bakjes.

Neem een handje pecannoten en hak ze in grove stukjes. Verdeel over de bakjes en nu is je ontbijtje klaar om de oven in te gaan. Na 20-25 minuten kun je ze er weer uit halen. Heerlijk ruikt het!

Laat de bakjes even afkoelen, dan wordt de crumble ook iets knapperiger. Als je het lekker vindt, dan kun je er nog een volle eetlepel yoghurt op doen. Door de warmte van de appel peer crumble geeft dit geen koud gevoel in je maag en het is bovendien erg lekker en voedzaam. En dan smullen maar!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter