fbpx

KRUIDENRUB

by Laura
kruidenrub

Deze heerlijke kruidenrub is van Jord Althuizen uit het boek Smokey Goodness 2*. Bij de bbq-ers onder ons wel bekend. Ik maak altijd een pot vol voor de pulled pork. Meestal doe ik de ingrediënten keer 2, dan heb ik ook nog over voor andere vlees- of visgerechten. 

Het is namelijk ook heerlijk op zalm. Neef Sam heeft het deze vakantie geproefd en zei dat hij nog nooit zulke lekkere zalm had gegeten. En dan hadden we de zalm nog niet eens op een plankje bereid.

Wanneer je de kruidenrub in een weckpot of een luchtdicht bakje bewaard blijft het zeker zes maanden goed. Lekker smullen dus!

*samenwerking met bol.com

kruidenrub

KRUIDENRUB

Printen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingrediënten

  • 2 el zout
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 el gemalen komijn
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el zwarte peper
  • 1 el cayennepeper
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1/2 el gedroogde salie
  • 1/2 el oregano
  • 4 el paprikapoeder mild
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder

bereiding

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom
  • Goed mengen
  • In een weckpot of luchtdicht bakje is de kruidenrub nog 6 maanden houdbaar
  • Lekker voor pulled pork of andere vlees- of vis gerechten van de bbq

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter